Arkeologinen tutkimus

Olen Tiina Kuokkanen, arkeologian ja historian tutkija ja opettaja. Polkuni historian parissa alkoi vuonna 2000 arkeologian opinnoilla Oulun yliopistossa. Maisteriksi pääaineena arkeologia valmistuin vuonna 2006, maisteriksi pääaineena historia valmistuin vuonna 2014. Historiallisen ajan arkeologian väitöstutkimukseni 2016 käsitteli varhaismodernia Oulua, kaupunkiyhteisöä ja pukeutumista. Tällä hetkellä työskentelen TaikaBox ry:n Warjakan tarinat -hankkeessa. Tehtäväni on nyt kahden kuukauden aikana etsiä Uleå Oy:n Varjakan höyrysahan arkistosta mahdollisimman paljon tietoa manner-Varjakassa sijainneiden Kukonkadun ja Finninkadun taloista ja niiden asukkaista. Haastavan, mutta samalla mielenkiintoisen, tästä projektista tekee talojen tämänhetkinen tila; niistä on jäljellä ainoastaan kivijalat.  Tietoa toivotaan löytyvän erityisesti kahdesta talosta, joiden kivijalkoihin on suunniteilla virtuaalinäyttely.

Vastaa