Arkeologinen tutkimus

Olen Tiina Kuokkanen, arkeologian ja historian tutkija ja opettaja. Polkuni historian parissa alkoi vuonna 2000 arkeologian opinnoilla Oulun yliopistossa. Maisteriksi pääaineena arkeologia valmistuin vuonna 2006, maisteriksi pääaineena historia valmistuin vuonna 2014. Historiallisen ajan arkeologian väitöstutkimukseni 2016 käsitteli varhaismodernia Oulua, kaupunkiyhteisöä ja pukeutumista. Tällä hetkellä työskentelen TaikaBox ry:n Warjakan tarinat -hankkeessa. Tehtäväni on nyt kahden kuukauden aikana etsiä Uleå Oy:n Varjakan höyrysahan arkistosta mahdollisimman paljon tietoa manner-Varjakassa sijainneiden Kukonkadun ja Finninkadun taloista ja niiden asukkaista. Haastavan, mutta samalla mielenkiintoisen, tästä projektista tekee talojen tämänhetkinen tila; niistä on jäljellä ainoastaan kivijalat.  Tietoa toivotaan löytyvän erityisesti kahdesta talosta, joiden kivijalkoihin on suunniteilla virtuaalinäyttely.

2 thoughts on “Arkeologinen tutkimus

  1. Hei

    I do research on exosomes that provide a new dimension to life. These are small, nanosize biological information transfer units. It would be interesting to couple let say the literature research of ancient books to DNA level analysis ! We might be able via the church records to find new relevant linked data of finnish history – thus new dimensions to culture, art and health ! Seppo Vainio

    1. Hei

      Met John in Art Electronica event. My mother was a dancer (Riitta Vainio). I have developed a novel bioarts form for dance, live performance – we aim here to transfer via bioprinting our inner nanocosmos to outher colorful direct expression of the live inner artistic being ! Can sen you my consortia KONE application – Seppo Vainio 🎼🧬🥁

Vastaa