Warjakan taiteilijaresidenssi – taiteilijoiden esittely

Tänä vuonna Warjakan taiteilijaresidenssi alkaa 15. heinäkuuta. Jännityksellä jo odotamme, mitä nämä kolme taiteilijaa luovat yhdessä Varjakkaan. 

Sunčica P.K. on taiteilija ja kulttuuritoimija Serbiasta. Taiteilijana hän keskittyy semantiikkaan, psykogeografisiin kävelyihin ja prosesseihin. Hän tutkii, miten muotoilemme ja elämme ympäristöämme sekä miten me kommunikoimme sen kanssa. Hänen työskentelyään ohjaa ajatusta siitä, että kävelyn lisäksi viestimme ja luomme todellisuutemme, paikkamme, ajatuksemme ja merkityksemme kirjoitetun kielen kautta. 

Inkeri Jäntti on oululainen valokuvaaja. Hänellä on pitkä kokemus tapahtumavalokuvaamisesta sekä työskentelystä tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden parissa. Konseptuaalisessa työskentelyssään hän keskittyy hylättyihin paikkoihin, ei-kenenkään tiloihin sekä feministisiin tulkintoihin. Tällä hetkellä Inkeriä kiinnostaa yhteistyön kehittäminen muiden alojen taiteilijoiden kanssa. 

Nancy Dewhurst on monitaiteilija Iso-Britanniasta. Hänen taiteellinen työskentelynsä käsittää kuvanveiston, videotyön, installaation sekä työskentelyn yhteisön kanssa. Hänen viimeisimmät teoksensa ovat olleet vuorovaikutteisia installaatioita, jotka vaativat katsojan osallistumista toimiakseen. Nancy nauttii hankkeista, jotka voi toteuttaa perinteisten galleriatilojen ulkopuolella ja hän usein luokin vuorovaikutteisia, paikkasidonnaisia teoksia.

Vastaa