Monitoimikesätyöntekijä Venla

Moi!
Olen Varjakan monitoimikesätyöntekijä Venla. Työskentelen heinäkuun aikana erilaisissa tehtävissä Varjakassa. Työtehtäviini kuuluvat mm. taidepolun päivittäisten ohjattujen kierrosten vetäminen, Ervastinkylän kyläyhdistyksen yhteisöllisen puutarhan ylläpitotyöt sekä sisällön tuottaminen Warjakka YouTube-kanavalle.

Olen 18-vuotias nuori ja asun Oulunsalossa. Kesän jälkeen aloitan abivuoteni Osykissä eli Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukiossa. Vapaa-ajallani harrastan käsitöitä, ratsastusta ja partiota. Tällä hetkellä partiotoiminta vie suurimman osan vapaa-ajastani. Partiossa retkeilemme paljon, joten luonnossa tehtävä työ on tuntunut hyvin sopivalta minulle. Partiossa olen tottunut vetämään ryhmiä, suunnittelemaan tapahtumia, retkiä ja muuta toimintaa. Näissä tehtävissä olen oppinut monia tässä kesätyössä hyödyllisiä taitoja.

Varjakkaan hain töihin, koska halusin päästä ulkotöihin koulutyön vastapainoksi. Olen aina ollut kiinnostunut vanhoista rakennuksista, koska ne ovat minusta kauniita ja niiden tarinat kiehtovia. Varjakansaaresta löytyy mielestäni todella hieno miljöö taloineen. Sahasaaren vaiherikkaaseen historiaan on ollut mielenkiintoista tutustua. Toivon että rakennukset saadaan palautettua arvoiseensa kuntoon tulevaisuudessa. Harmillisesti taitelijaresidenssi on vallitsevan korona-tilanteen vuoksi peruttu, joten saareen päästään tänä kesänä lähinnä talkoiden merkeissä. Työ Varjakassa on mukavaa ja vaihtelevaa, kahta samanlaista työpäivää ei ole ollut!

Vastaa