Levottomat jalat yöllä, jalkojen ‘Raving’ aamulla

Viiden vuoden aikana olen kärsinyt levottomat jalat -syndroomasta. En ollut koskaan ennen edes kuullut siitä, mutta pian se jo muuttikin pysyväksi vieraakseni, joka  vierailee kutsumattomana keskellä yötä. Pian se oli iso ongelma (minusta tuntui, että se rankaisee minua, koska en ollut ennen kuullut siitä).

Se tulee aalloissa – minulla on normaalit jalat joitain kuukausia (tosin jalat ovat epänormaalin karvaiset), mutta sitten levottomat jalat tulevat vierailulle ja kun ne vihdoin lähtevät, ne eivät soita, kirjoita tai sano milloin ne palaavat takaisin –  ne vain tulevat ovelleni kuin hullu entinen tyttöystävä (*huom – minulla ei ole hulluja entisiä tyttöystäviä).

Joka kerta toivon, että levottomat jalat menee ohi muutaman päivän jälkeen, mutta kahden kuukauden jälkeen ne muuttavat kotiini ja heidän hammasharjansa on kylpyhuoneen kaappissa omani vieressä.

Minusta tuntuu, että kun meillä on sairauksia, me keskitymme liikaa siihen mikä voi auttaa, sen sijaan että etsisimme sairauden syytä. Levottomat jalat –syndrooma tulee ja menee, mitarkoittaa että keholla ja mielellä on yhteys – varmastikaan se ei voi vain päättää tulla vierailulle ilman syytä? Ei kai se voi vain tylsistyä toisen ihmisen sisällä ja haluta vaihtelua tulemalla vaihteeksi vierailulle minun luokseni?

Olin hölmö, koska toivoin että se menisi ohi itsestään. Yritin joitain ehdottomasti päteviä Googlen menetelmiä, kuten esimerkiksi hierontaa ja venyttelyä – nämä voivat auttaa, mutta vain väliaikaisesti. Olen kiireinen (enimmäkseen), joten jatkoin elämää levottomien jalkojen kanssa.

Sitten aloitin ´Morning Rave’ tunneilla käymisen joka päivä ja levottomat jalat katosivat – näkemiin hullu ex-tyttöystävä! Ehkä sinut pidätettiin Meksikossa, minkä jälkeen et ole enää kyläillyt? Minä puhun nyt myös hyvää suomea ja olen älykkäämpi, kiitos vierailujen loppumisen – ok, ok, voit arvata että minä liioittelen hieman. Elämänlaatuni on kuitenkin parantunut.

Olen käynyt Morning Rave – tunneilla nyt kolme viikkoa ja levottomat jalkani ovat parantuneet. Yhteensattumako? Voi olla. Mutta ehkä ei, koska ‘Morning Rave’ auttaa ahdistuneisuuden vapauttamisessa ja itsesi rentouttamisessa tanssin kautta. Hengitys- ja liikkumistekniikat tukevat tätä. Jatkuva fyysinen liike auttaa ja tämä yhdistettynä Morning Raven mielenhallintaan on auttanut parantamaan jalkani. Toivon, että tämä jatkuu ja kutsumaton vieras pysyy poissa. Olen laittanut sen hammasharjan roskiin.

Vastaa